Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Инструменти на батерии

Инструменти на батерии

За извършване на всякакви ремонтни работи на места, където няма електричество, се използват акумулаторни инструменти. Липсата на кабел позволява на потребителя да се движи свободно около работнто място, да работи на високи места или извън работилницата(на улицата). Единственото ограничение е времето за зареждане на акумулатора, но с резервна батерия, може да работите без прекъсвания. 

Днес акумулаторните инструменти се използват широко в строителството, автосервизите, производството на мебели, а също и в ежедневието по време на всякакви ремонтни работи. Подобна популярност се дължи на факта, че те се характеризират с мобилност и могат да се използват почти навсякъде и функциионално покриват същите технически параметри като техните мрежови(електрически захранвани) варианти. 

Важно е да се вземат предвид при избора няколко неща :

  • Напрежението в този случай е индикатор, подобен на параметъра на мощността на електроинструментите. Колкото по-високо е, толкова по-голяма е производителността. Непрофесионалните и полупрофесионалните акумулаторни инструменти, по принцип имат напрежение от 3.6 до 14V, а при професионалните инструменти е до 36V.
  • Капацитетът на батерията определя времето за работа без да е необходимо презареждане Диапазонът за този индикатор е от 0,5 до към 5 Ah и нагоре. Колкото по-високо е този параметър, толкова по-дълго и продължително може да работите с инструмента.
  • Видът на акумулатора определя използваемостта и условията за използване на инструмента. Най-популярни са литиево-йонните батерии (Li-ion), които имат висока енергийна плътност и ниско саморазреждане, но са доста крехки и изискват внимателно боравене. Никел-кадмиевите батерии (Ni-Cd) са способни да работят при ниски температури, устойчиви са на механично напрежение, но имат "ефект на паметта" и съдържат токсични материали. 

Повечето акумулаторни инструменти се предлагат със зарядни устройства и резервни батерии, но ако не са включени, можете да ги закупите отделно. 
При нас може да откриете богата гама от иструменти, като ние от Механик.Бг ще Ви съдействаме при нужда и отговорим на въпросите свързани с работния процес.