Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Заваръчна техника

Заваръчна техника

Заваръчната техника позволява бързо и надеждно свързване на метални части.  В зависимост от технологията (MMA, MIG / MAG, TIG или SPOT), се образува силен заваръчен шев или заварена точка/заварка. Оборудването за заваряване от различни видове е широко използвано в много отрасли: в строителството, производство на метални конструкции, автомобилостроенето, автосервизните услуги и много други ремонтни и производствени сфери.

Видовете заваръчно оборудване се разделя по типа на тока

Трансформаторни - произвеждат променлив ток и изискват определени умения за получаване на качествено заваряване. Това заваръчно оборудване се характеризира с ниска цена и простота в устройството.

С токоизправител - това оборудване за заваряване превръща променливия ток на мрежата в постоянен ток, това позволява лесно да се получи чист шев на заваряване.

Инверторни - имат електронно управление, което улеснява запалването и поддържането на заваръчната дъга. Благодарение на допълнителни функции е възможно да се подобри качеството на работа, но също така се увеличават разходите за оборудването.

Технология на заваряване

  • Ръчно електродъгово заваряване (MMA)

Извършва се чрез електроди на пръчка с покритие(обмазка), който се топи при образуващата се дъга при допирането на електрода за заваряване и свързващите се метални изделия.

  • Полуавтоматично заваряване (MIG / MAG)

Тази технология се използва, ако се изисква висока производителност. Вместо електрода се използва тел, която се захранва непрекъснато от серпентината посредством специален механизъм. Тук заваряването се извършва в защитна газова среда.

  • Argon Arc заваряване (TIG)

Методът се използва за работа с метали, които са трудни за ръчно електродъговозаваряване. За работа се използва нестопяем волфрамов електрод и допълнителен пълнител.

  • Контактно заваряване на място (SPOT)

Нагряването се извършва в точката на натискане на електрода върху метала, а за по-трайно свързване на листовете се използва пневматичен удар като се образува заварена точка. По време на работата няма искри, така че връзката се оказва не по-малко силна, отколкото заварения шев. Има компактни спотери за точкови заваръчни процеси.

  • Плазмено рязане

Използва се не за съединяване на метални детайли, а за рязане. Електродът се захранва с плазмообразуващ газ, образува се дъга, металът започва да се стопява и се получава гладко, чисто срязване.

Основни технически характеристики

Сила на тока. Работният диапазон е указан например от 10 до 160 А или от 20 до 200 А. Колкото по-широк е, толкова по-функционален ще бъде заваръчният апарат и това също така определя диаметъра на електродите с които може да се работи. Например модели с максимална токова мощност  от 160 А могат да се използват с електроди с диаметър до 4 мм, а с до 200 А с електроди с дебелина 5 мм.

Напрежение. Повечето модели работят на еднофазна мрежа, а професионалното оборудване за заваряване - на трифазна мрежа. Заваръчната техника, работеща на 380V е в състояние да издържа на колебания на напрежението от 10-15%.

Тегло. Удобно е да се използват компактни модели с тегло до 10 кг, те лесно се придвижват около обекта и се качват на височина. Ако се нуждаете от мобилно и същевременно продуктивно оборудване за заваряване (чието тегло може да надвишава 50 кг), по-добре е да изберете мобилно устройство на колела).

В нашия продуктов каталог се предлага заваръчна техника, материали и инсталации за заваряване и рязане от водещи производители. Основните видове заваръчни апарати и инструментални комплекти са представени в категорията, а цените и техническите характеристики са посочени на страниците на стоките.

Показване:
Подреждане по:
Заваръчен инверторен апарат PARWELD XTS 142, 140А Налично, ограничени количества

Заваръчен инверторен апарат PARWELD XTS 142, 140А

Развитието и прилагането на инверторна технология осигурява и позволява да се конструират ..

0.00 лв. без ДДС: 0.00 лв.