Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Работен цикъл на компресора и цикъл на налягането.

21/06/2018 0 Коментари

Какво е цикъл на налягането при пневматичните компресори?

Повечето компресори вкарват въздуха в резервоар за съхранение, увеличавайки налягането, докато достигне горната граница на допустимото налягането, при която компресорът се изключва.

Когато сгъстеният въздух се използва от инструмент, налягането намалява, докато резервоарът достигне до по-ниското си ниво на налягане, в този момент компресорът се включва, за да поднови въздуха в резервоара. Това е цикълът на компресора.

                                                 

Компресираният въздух произвежда топлина, която може да увреди компресора, ако не се контролира. Когато компресорът се изключи (след достигане на максимално налягане в резервоара), има време да се охлади, докато въздухът в резервоара се консумира от инструмента.

Когато инструмента консумира бързо съхранения въздух, времето за охлаждане намалява, тъй като уредът трябва да се включи, за да повтори възстановяването на въздуха в резервоара. Ако не е достатъчно времето за охлаждане, компресорът може да прегрее и да се повреди.

Какво е работен цикъл при пневматичните компресори?

Съотношението между фазите на компресиране и охлаждане се нарича "работен цикъл". В идеалния случай, максималният експлоатационен период на компресора трябва да бъде не повече от 60% от времето и 40% от времето да е изключен (да се охлажда).

Ако смятате, че ще използвате непрекъснато инструменти с висока консумация на въздух, трябва да се помисли за компресор с по-високи стойности на FAD(Free air delivery) и / или по-голям резервоар за съхранение, за да се намали риска от износване или прегряване на компресора.

.

Въведете Вашия коментар.