Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Бутилков крик хидравличен

Бутилков крик хидравличен

С помощта на различни модели хидравлични(маслени) крикове може да се повдигат товари от 2-3 тона до 20 тона, а някои от тях са в състояние да издържат на натоварване до 30 т, в категориите има различни крикове от бутилков тип, от които най-често срещаните модели са 5 и 10 тона до 12 тона.

Устройството и действието на хидравличните телескопични крикове се основава на закона за физичните свойства на течностите в съдове, според който нивата на хомогенните течности се запазва, в процеса на натиск в тях. Автомобилните бутилкови крикове се състоят от няколко основни части: работен цилиндър, който е напълнен с масло, бутало и помпа с лост. Ако приложите сила върху по-малкото бутало, налягането в работния цилиндър ще се промени, повдигайки голямото бутало с товара. Най-често се използват две телескопични бутала (с две бутала). Важна роля тук играе възвратния клапан, който позволява да се поддържа необходимото налягане в цилиндъра. Ако е необходимо да се намали натоварването, клапанът се отваря.

Телескопичните маслени бутилкови крикове за повдигане на товари имат някои от следните особенности:

  •  плавно движение, точност на повдигане на товара до нужната височина (също и плавен ход при спускане);
  •  автомобилният хидравличен бутилков крик има висока ефективност(КПД) и голяма товароносимост (няколко десетки тона) със сравнително малка сила;
  • хидравличната течност не замръзва при отрицателни темперетури и не е запалима;
  •  при необходимост от транспортиране и съхранение е нужно да стои в изправено положение, за да се избегне изтичането на масло.

Бутилковите хидравлични крикове имат някои от следните характеристики;

  • Товароподемност - е масата на автомобил или друг товар, който хидравличният повдигач/крик може да повдигне.
  • Ход на буталото - е разликата между минималната и максималната позиция на работното бутало.
  • Височина на подемане и повдигане - са абсолютни стойности, най-малкото и най-голямо разстояние от повърхността на земята до нивото на автомобила.
  • Диаметърът на подложката - показва размера на носещата площ за товара, оказва влияние върху неговата стабилност и оптималното разпределение на налягането върху повърхността.

Няма добавени продукти в тази категория.