Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Компресори

Компресори

Навсякъде където се изисква въздух под налягане, на помощ идва компресорът:

Въздушният компресор се използва в работилници, автосервизи, производствени цехове и за любителски цели в дома за работа с пневматични инструменти. От доста време насам, този тип оборудване може да намерите при нас. През това време сме натрупали достатъчно опит и знания за нуждите на клиента. Ние се опитваме да съберем продукти от всички известни производители и сме готови да ви помогнем да намерите точните продукти. И не на последно място да предложим най-добрите условия за покупка.

Видове въздушни компресори според нуждите:

Компресорно оборудване от различен тип се използва както за любителски и битови нужди така и за професионални нужди, също така и при производството. Всеки вид има своите предимства и недостатъци. Широко разпространени са:

 Бутални компресори - най-простият и отдавна известен вид, при който нагнетяването на въздух се дължи на възвратно-постъпателно движението на буталото в цилиндъра, те биват:

  • Маслен компресор с директно задвижване. Най-често срещаният тип, работещ на принципа на преобразуване на енергията на възвратно-постъпателното движение на буталото в компресирането на въздуха под високо налягане. Най-добрите продукти са комбинация от няколко фактора: производителност, експлоатационна продължителност и цена. Дългосрочната работа на такъв въздушен компресор се осигурява чрез минимизиране на триенето между движещите се части, дължащо се на компресорното масло. Неоспорим плюс на продукта е относителната му простота и яснота на работа за всеки собственик на кола. И резервните части за тези устройства не са трудни за намиране.
  • Без маслен компресор с директно задвижване. Опция, при която няма смазване, предотвратяваща прегряването поради триене. Детайлите за такива устройства са направени от материали с нисък коефициент на триене. Използването на такива устройства е препоръчително, когато съдържанието на нефтени примеси във въздуха е нежелателно (производство на храни). Недостатък е бързо износване.
  • Компресор с ремъчно задвижване. Основната разлика от моделите с директно задвижване е начинът да се прехвърли движението от електрическия мотор или конвенционалния двигател с вътрешно горене не директно към маховика, а посредством ремък.

 Винтов компресор - по-скъп и сложен вид, предназначен за непрекъснато подаване на големи количества въздух към пневматични системи. Когато работят и компресират въздух, те използват масло. Много устройства са оборудвани с почистващи системи (където е необходимо). Не всяка фирма може да си позволи да купи въздушен компресор от този тип. Продуктът не е евтин. Въпреки това, той има много неоспорими предимства в сравнение с буталните. Нуждата от резервни части за тези модели с ротационен винтов механизъм, от които се нуждаете е много по-малък. Ето защо, ако се изисква сгъстен въздух в промишлени обеми - този вид няма да бъде като никой друг.