Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Електроинструменти

За електрическите инструменти е важно е да се разбере, че са разделени на професионални и любителски. Универсалните инструменти, които ще задоволят всички случаи на работа и ще могат да разрешат всеки проблем, все още не са измислени.

Всички професионални модели са първоначално предназначени за по-големи и интензивни натоварвания.Професионалните електрически инструменти се различават от любителските по следните елементи: защитени са от претоварване, оборудвани са с дръжки за намаляване на вибрациите, оборудвани са с предпазен съединител и редица други защитни за инструмента системи и улесняващи в пъти оператора.

Професионалните електрически инструменти са оборудвани с управляваща електроника: специална функция на електромотора, която гладко задвижва двигателя(плавен старт).

В крайна сметка, ако се закупи професионален електроинструмент, това означава, че го купувате в дългосрочен план. Философията на производителите е, че един инструмент трябва да издържа много време.

Всички любителски електрически инструменти са по-достъпни за всички. Цената е по-ниска поради по-ниската мощност на инсталирания електродвигател, по-малкото функции и цялостната простота на дизайна.

Удобството от електрически инструмент говори в негова полза. Във всеки каталог на електрически инструменти се подчертава, че подобни модели са по-надеждни. Те могат да бъдат свободно пуснати в гаража и оставени там в продължение на месеци без това да им се отрази. В това отношение електрическите модели значително превъзхождат акумулаторните(в такива случаи тегубят предимствата си). Освен това електрическият инструмент е много по-мощен.