Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Ножици за метал

Ножици за метал

Ако имате листов метал за обработка, ние сме насреща, не се чудете а ни посетете!

 За рязане и обработка на ламаринен профил, се използват електрически ножици и нагери за метал. С тяхна помощ можете да правите прави и извити процепи или срезове. Инструментът незаменим в покриващите(покривните) строителни дейности, също така е необходим помощник за обработка на каросериите в автосервизите и при инсталирането на вентилационни и климатични системи.

Този тип инструменти могат да се класифицират така:

  •  Ножици за ламарина(рязане на ламарина) - move направiте прави и извити срезове в листовия материал. В зависимост от модела на инструмента могат да се обработват стоманени и алуминиеви листове с дебелина от 1,6-4,5 мм.режещия нож е фиксиран, закрепен към скобата, горният нож е върху режещото устройство, което се движи нагоре и надолу. Плоските ножове се закрепват с винтове. Те могат да се въртят, когато работната повърхност се затъпи. Ножовете са консуматив. При рязане не се образуват стружки, краищата на материала са чисти, и не изисква допълнителна обработка. В зависимост от дебелината на материала, трябва да регулирате разстоянието между ножовете.
  •  Шлицови ножици - извършват срезове във всяка конфигурация в листовия материал. Предимство: способността да се работи с затворени, предварително сглобени детайли, рязане на въздуховоди, профили от всякакъв вид. Получените стружки отделят встрани с вградените ножове. Дебелината на материала е до 1-1,6 mm. Системата за рязане се състои от долен опорен нож и горна режеща двойка ножове. Избират се и се монтират според типа работа: за прави или извити рязане, за рязане на особено здрава стомана.
  • Нагер ножици (щамповане) - изрязва лист от всякакъв вид: вълнообразен, гофриран и т.н.. Подходящ за тръби и профили. Рязането може да бъде право или извито, включително под остър ъгъл, на труднодостъпни места. Максималната дебелина на материала е 1.6-3.5 мм. Металът се отрязва, когато горният елемент,се движи по матрицата по-долу. И двата елемента са консумативи. В процеса на работа се формират стружки.
  • Арматурни ножици - електрически, предназначени за рязане на арматурни прътове, използвани в строителството. Материалът с е поставя между два ножа, които се пресират под действието на хидравлична сила.

Ножиците за рязане на листов метал имат различни характеристики.

  •  Мощността - определя се не само дебелината на материала който може да се обработва, но и производителността, т.е. скоростта на работа. Например, при метални ножици с шлици, тя може да направи  10 m/min.
  •  Максималната дебелина на рязане – тя е показана за стомана с якост от 400 N/mm2, с повишаване на якостта, индексът намалява, а за алуминий е около 1,4 пъти по-висок.
  •  Минималният радиус на рязане,колкото по-малък е той, толкова повече те са подходящи за изрязване на криви.
  •  Теглото зависи от вида на електрическите ножици и тяхната мощност. Леките модели са пригодени за работа с една ръка, тежките могат да бъдат оборудвани с допълнителна дръжка.
Показване:
Подреждане по:
Нагер Bosch GНА 75-16 Налично, ограничени количества

Нагер Bosch GНА 75-16

Нагер на Bosch модел GNA 75-16 е много подходяща за работа във всеки един случай при рязане на ..

989.00 лв. без ДДС: 989.00 лв.