Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Саблен трион

Саблен трион

Когато трябва да се среже бързо и точно дърво, метал, пластмаса на помощ идва: 

 Сабления трион (електрическата ножовка), до известна степен тази машина е роднина на електрическия прободен трион (зеге). Саблените триони са оборудвани с острие(нож), което изпълнява махаловидни движения с малка амплитуда, движещи се праволинейно като се повдига по време на обратния ход при връщане. Формата на инструмента наподобява голяма бормашина с разположено острие по дължина. 

 Трионите от този тип се предлагат в различни размери, както и режещите остриета които варират от 100 до 350 милиметра, формата и вида на зъбитеса с различен дизайн в зависимост от естеството на обработвания материал. Такива електрически ножовки имат основно предимство и то е че те са универсални. С негова помощ можете да режете пластмаса, различни по твърдост и плътност дървесина, гипсокартон, газобетон, ламарина, алуминий, неръждаема стомана и др. В действителност саблените триони са еднакво ефективни с всякакъв строителен материал. Единствената грижа на оператора е изборът на изискваното острие(нож) при изпълнението на конкретна задача. 

Електрическия саблен трион се счита за професионален инструмент. В битови условия изключително рядко възникват задачи, които изискват участието на този тип машина. Но що се отнася до дърводелци, монтажници, ремонт на покриви, водопроводчици, скрападжии, декоратори и дори служители на спасителни служби сабления трион, без преувеличение, е задължително. 

Има два вида саблени триони: Акумулаторни(безжични) и Електрически(мрежови). 

  •  Акумулаторните саблени триони въпреки по-слабата мощност които имат този вид е много удобен за работа, без да се ограничава до радиуса на рязане при работа. Съгласете се че, електрическите инструменти зависещи от електрическата мрежа, не винаги се предвижда възможност за прекарване на захранващо устройство към работните места, да кажем, за покривни работи, работа във влажна/мокра среда и т.н.. Недостатъците които могат да бъдат описани, може би са: малък живот на батерията, ограничен в по-голяма част от моделите до един час. 
  •  Електрическите саблени триони на производители като Макита, Девалт, Бош се оказва, че са добре доказани на местния строителен сектор, след като получи признание от майсторите при обработката на профили и други детайли. Високото качество и дълготрайната експлоатация на инструмента са оправдани при интензивно използване на строително и монтажни работи. Makita предлага малко по-широка гама от електрически саблени триони с универсално захващане за всички, вградена електроника за управление, както и различни варианти да работи с различни материали. Характерна особеност е, че има възможността за замяна на работния инструмент без специални инструменти, има модели с противотежест, която намалява вибрациите, превключвател който е защитен от прах и противоплъзгаща гумирана дръжка.
Показване:
Подреждане по:
Саблен трион Bosch GSA 1100 C Налично, ограничени количества

Саблен трион Bosch GSA 1100 C

Саблен трион на Bosch модел GSA 1100 C е много подходяща за работа при рязане на всякакви метал..

359.00 лв. без ДДС: 359.00 лв.