Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Изсушители

Изсушители

Защо е необходимо да се използва изсушител на въздух в пневматичната система? 

 В производствените предприятия и в големите автосервизи се инсталира индустриален изсушител на сгъстен въздух за ефективна работа на пневматичната мрежа. Тя е предназначена да премахне излишната влага от въздуха, постъпващ в компресора, да подобри качеството на работа и да намали износването на компонентите на пневматичната система. 

 Устройство и принципът на работа на професионалните изсушители: 

 По правило в промишлеността се използват изсушители от хладилен тип. В тях имат топлообменник, напълнен с хладилен агент. Входящият въздух първо се охлажда, което води до кондензация. Влагата се отделя и се оттича през дренажна тръба в резервоар за съхранение или в канализацията. Охлажда се и се отделя от влагата, въздухът влиза във втория, т.нар. топъл топлообменник и се загрява. Изходът е висококачествен въздух, подготвен за по-нататъшна употреба в пневматичната система. 
 Съществуват и абсорбиращи промишлени въздушни изсушители, при които кондензатът не се отстранява, а се абсорбира от специален пълнител. Той може да бъде сменяемо вещество (солев агент) или абсорбиращо вещество (силикагел или зеолит). 
Трябва да отвележим някои важни функции на изсушителните системи за въздух. 
 Производителността показва колко въздух може да се обработва в минута. За различните модели на оборудване тази цифра е от 1000 до 20 000 л мин., а понякога и повече. Колкото по-голяма е площта на помещението и колкото е по-висока влажността на въздуха, толкова по-продуктивна е единицата. 
 Капацитетът на оборудването може да бъде от 0.33 kW до 2 kW. Висок коефициент на мощност е характерен за по-производителни инсталации (те по правило са свързани към промишлена електроенергийна мрежа с напрежение 380 V). 
На нашия сайт са разположени индустриални изсушители за сгъстен въздух, от които можете да изберете модела от най-подходящ тип, като може да избирате по цена, производител или рейтинг. Цената на подобно оборудване оправдава разходите за ремонт и поддръжка на пневматичните системи, чието износване и повреди е значително намалено. В продуктовите категории ще намерите отзиви, описания и характеристики, които ще ви помогнат при избора.

Няма добавени продукти в тази категория.