Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Стойки за двигатели

Стойки за двигатели

Стойка за двигател – представлява специализирано авто-гаражно оборудване, предназначено да осигури двигателя при демонтажа/монтажа, както и други тежки части на автомобила и тяхното транспортиране.

Конструкцията на устройството позволява сигурно задържане на товара по време на транспортиране и монтажно демонтажните дейности.

Стендове за монтаж и демонтаж на двигателя и трансмисията (Скоростна кутия) са оборудване за ремонт и диагностика на големи компоненти на автомобила.

Като разновидности могат да се опишат следните:

Стойка за двигател на автомобили - тази конструкция се нарича още стенд за двигателя. Конструкцията се състои от здрави метални рамки с колела, перпендикулярно на тях е фиксирана здрава метална рамка със захващащ механизъм, който държи силовия агрегат(двигателя). Устройството за закрепване може да се завърти в нужната позиция, за да осигури удобно обслужване от оператора. На опорите има скоби, които правят стойката за проверка на двигателя неподвижна.Сгъваемата стойка за разглобяване на двигателя от шасито на автомобила ще заема по-малко място, когато се съхранява.

Стойка за скоростникутии(трансмисионна стойка) -  е оборудвана със закрепващ елемент и колела, както и конзола, използва се за транспортиране на агрегати и авточасти, както и за повдигане и спускане.

Колесна количка - предназначена за превозване на тежки колела и превозни средства с дефектни оси, някои модели са оборудвани с хидравлично задвижване и са в състояние да повдигат товари.

Траверса - дълга метална рамка с вериги за окачване на двигателя за последващ ремонт, удобен монтаж и демонтаж.

Параметрите които са вайни при избора на такъв вид техника са:

Товароносимост -  всяка стойка за монтаж на двигатели и оборудване за поддръжка на автомобили има приемлива товароносимост от 250 до 1000 кг.

Максимална височина на повдигане - ако изберете стойка аа двигатели или стойка за трансмисия(скоростна кутия), трябва да знаете колко високо може да се повдигне за да подеме автомобилната част. За да се улесни работата на механика(оператора), е необходимо височината да е не по-малка от 1 м.

Показване:
Подреждане по:

Стойка за двигател, позициониране 680 kg

Стойка за позициониране на двигателя 680 кг. Това съоражение създава удобството за ремонт ..

214.00 лв. без ДДС: 214.00 лв.