Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Отоплителни системи

Отоплителни системи

Отоплителните системи са неизменна част от оборудването на автосервизи, работилници, производствени предприятия, магазини, складове и други помещения изискващи отопление през студените зимни месеци.

Към днешна дата на пазара има голям брой разнообразни термични съоръжения: завеси, конвектори, нагреватели и др. При нас в категориите има различни модели топлинни източници които могат да се разделят на:

Газови отоплители/калорифери -  този тип отоплители работят с природен газ, който може да бъде пропан или бутан. Това е икономично, практично и ефективно оборудване, което се използва за отопление на големи площи и сгради.

Дизелови отоплители/калорифери – те са мощни професионални вентилаторни отоплители. Използват се за вентилация, сушене и отопление на складове, работилници, магазини, гаражи, производствени обекти и др. Дизеловият калорифер има мощност повече от 3 кВт и създава струя горещ въздух от 70 до 260 градуса.

Електрическите отоплители/калорифери – са топлинни източници които имат промишлено или полупромишлено предназначение. Мощността на това топлинно оборудване е равна на или надвишава индикатора мошност от 2 kW. Основните модули на инсталацията са електрически вентилатор и отоплителен елемент. Регулирането на потока на изходящия въздух се осъществява с помощта на въртящи се шлюзове.

Инфрачервени отоплители - тези отоплители се състоят от специален нагревателен резистивен канал, който е напълно потопен в подходящ керамичен материал. Само благодарение на пълното, не частично потапяне, енергията, генерирана от този отоплителен канал, лесно се прехвърля върху материала, който го заобикаля. Това предпазва отоплителния канал от възможно прегряване и значително удължава експлоатационния му живот. Материалът, използван за специалното полагане на нагревателния канал, не трябва да е електропроводим и трябва да има отлични свойства на излъчване и абсорбиране в достатъчен обхват на инфрачервената дължина на вълната.

Газови инфрачервени нагреватели - Основният индикатор, който характеризира ефективността на външния инфрачервен нагревател, е лъчистата ефективност. Това е индикатор за лъчиста ефективност, която най-добре отразява процента на енергия, която се преобразува в топлина, като лесно достига зоната, която се нагрява. Почти всички съвременни инфрачервени нагреватели на газ в произведената радиационна ефективност достигат 80% или повече.

Една от основните конструктивни разновидности на инфрачервените нагреватели, които използват подобен принцип на лъчисто нагряване, са тръбните газови инфрачервени нагреватели.

Отоплители с отработно двигателно масло – това са инсталазии, които осигуряват бързо и ефективно отопление на въздуха в производствени цехове, автомобилни технически и сервизни центрове и други производствено промишлени предприятия. Дори и в отоплителните системи на частни къщи, можете да намерите такива устройства, тъй като днес - това е най-евтиният и достъпен източник на енергия. Неговата употреба носи реални предимства на реалния ползвател.

Показване:
Подреждане по:

Отоплител на отработено масло 22 kW HITON HP-115

Топлогенератор на отработено масло Hiton HP-115, мощност 22 kW. Отоплителят за отработени масла е пр..

0.00 лв. без ДДС: 0.00 лв.