Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Машини за балансиране на гуми

Машини за балансиране на гуми

Балансиращата машина за автомобилни гуми е необходима в автосервизните центрове и гумомонтажните центрове. Това оборудване е предназначено да премахне дисбаланса на колелата, който се получава по време на движение на автомобила. Навременното инспектиране на гумите спомага да се избегне силните вибрации на волана предавани от недоброто балансиране на гумите, бързо износване на гумите и окачване, увеличаване на спирачните разстояния и други.

Параметрите които са важни при избора на баланс машина за гуми:

Типа на баланс машината

- най-удобните са автоматичните машини за балансиране на колелата: при работа с тях е необходима минимална намеса на оператора, тъй като дори не е необходимо да въвеждате параметрите на колелото.

-полуавтоматични – те са независими от командването на оператора да се завъртат и спират, тъй като са оборудвани с електрическо задвижване.

-ръчни машини за балансиране -  там цената е най-ниска, има механично задвижване, така че работата с нея е най-трудна.

Тегло на колелата - за поддръжка на автомобили е достатъчен индикатор от 10 до 65 кг, подемно-транспортното средство трябва да издържа на колела с тегло около 200 кг.

Максималният диаметър на колелото - ако оборудването е закупено за голям автомобилен сервиз, който редовно трябва да се справят с гуми с различни размери, по-добре е да се набавят стабилизатори накрайници за различни цолажи гуми.

Предимствата при използването на балансираща машина за гуми е:

Основата на балансиращата машина е валът, който определя динамиката на колебанията. Машината за баланс на автомобилни гуми с автоматично стартиране и спиране значително опростява работата на оператора.  Има модерни модели на оборудване, оборудвани с цветни монитори, които показват всички индикатори, както и сервизни кодове, така че закупуването на такова оборудване, значително улеснява работата. Има автоматични и полуавтоматични машини за автомобили. Използването на автоматични машини за балансиране на колелата позволява измерването на параметрите като разстояние до колелата, радиус и ширина без намеса на оператора. Диагностичните процеси на полуавтоматичния модел се извършват с помощта на оператор.

Цената на машините и оборудването за балансиране на гумите зависи от комбинация от много фактори:

Нивото на автоматизация - възможността за синхронизация и самонастройване, наличието на функция за спиране на колелата след диагностика, автоматична трансмисия, обработка и съхранение на данни.

Технически характеристики - броят и скоростта на въртене на измервателните глави, максималното тегло на колелото, точността на индикаторите, дължината, широчината и диаметъра на джантата.

Характеристики на софтуера - функцията за поддръжка на 3D графики, интерфейсът,  наличието на безжични технологии.

Предназначението е,да се направи достойна конкуренция в многобройни автомобилни центрове, като е необходимо модерно и функционално оборудване. Балансираща машина за различни видове колела ще повиши нивото на услугите във сервизния център. Тъй като тези машини не изискват специални познания, няма да е необходимо да се търси и дълго да се обучава операторът - всеки служител в такъв център за услуги може да се справи с тази работа, особено ако изборът за автоматичното оборудване на тови вид машини се избере.

Принцип на действие

Има разположени безжични измервателни глави, които изпращат сигнал към компютъра на балансиращата машина. Позицията на колелата се чете и се показва информацията. Базата данни съхранява информация на спецификациите за различните модели, така че ъгълът на отклонение се определя незабавно. Модерните балансиращи машини имат ясен интерфейс и са лесни за управление.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!

Няма добавени продукти в тази категория.