Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Колонни подемници

Колонни подемници

Във всеки автосервиз е необходим автомобилен подемник(асансьор). Всяка работа по автомобила, независимо дали е поддръжка на двигателя, диагностика или демонтиране, се свързва с повдигането на колата до нужната височина, на която механика ще се чувства удобно да извършва работни дейности. Придобиването на подемник за автомобили ще спомогне за оптимизиране на работния процес и подобряване нивото на обслужване.

Такова автосервизно оборудване, подобно на асансьор за автомобили е специално разработено за повдигане и задържане на автомобили. По принцип подемниците за автосервизи са оборудвани с електрохидравлично задвижване, което улеснява повдигането на товари с тегло от няколко тона. Механика не прилага усилие, просто натиска лоста или бутона и хидравличната помпа ще започне да изпомпва работния флуид(масло), който под налягане ще активира повдигащия механизъм на подемника.

Видовете подемници за автосервизи могат да се разделят на:

Едноколонни(Единична колона) - такива подемници за кола, които на носещата рамка има една стойка с фиксирана подвижна платформа за поддържане на колата. Това оборудване не отнема много място, така че обикновено се използва в малки частни автосервизи. Той е предназначен за автомобили с тегло не повече от 2500кг.

Двуколонни(Два стълба) - тези подемници имат два високи стълба, свързани с метална шина (отгоре или отдолу). На колоните има специални лапи, върху които колата е фиксирана и се издига. Такава конструкция е по-стабилна, в сравнение с едноколонната конструкция. На двуколонния подемник за автосервизи е възможно да се обслужват автомобили, джипове и микробуси с тегло до 5000 кг.

Четириколонни(Четири колони) - от всички подемници за автомобили, тези с четирите колони са най-стабилни и са предназначени да повдигат товарни автомобили с тегло от няколко десетки тона. Те могат да бъдат допълнително оборудване.

Ножични - подобни подемници за автомобили за много компактни, тъй като в сгънато положение почти не заемат място (те могат да бъдат вградени в пода, така че горната платформа да не се деформира). Ножичният механизъм осигурява гладъко подемане и повдигане, което може да обслужва не само автомобили, но и отделни части.

Като технически спецификации могат да се опишат:

Товароносимостта на различните авто подемници е от 500 до 45 000 кг. Като правило големи тежести могат да се повдигат с ножични и четириколонни инсталации, тъй като широката опорна платформа най-равномерно получава товара от голяма тежка кола. Оборудване с капацитет до 1000 кг се използва за повдигане на отделни елементи и автомобилни части, подемници с товароподемност от 1000 до 2000 кг - за обслужване на леки автомобили от 2000 до 6000 кг - за ванове, микробуси и джипове, повече от 10 000 кг - за превоз на товари и специално оборудване.

Височината на повдигане на подемниците означава максималното разстояние от земята, на която можете да повдигнете товара. За различните модели тази стойност варира от 760 мм до 2000 мм. В зависимост от това какъв вид работа планирате да направите на подемника, изберете подходящото оборудване за тази работа. Модели с малка височина (до 1000 мм) обикновено се използват за обслужване на части и отделни компоненти. Ако е необходимо да боядисвате каросерията или да извършвате други ремонти по каросерии, подходящ е автомобилен подемник с височина до 1500 мм, за ремонтни работи и поддръжка на окачването, осите и др. по-добре е да изберете по-високи варианти на автоподемици.

Размерът на платформата е важно да се вземе впредвид, ако трябва да работите с превозни средства с различни размери. Когато подемника ще бъде използван за пикапи,  пътнически автомобили и оф-роуд автомобили е необходимо да се вземат възможно най-големите стойности на дължината на платформата (например, 4.000 mm). Ако автомобилната услуга не е възможно да се извърши на такова голямо оборудване, по-добре е да се даде предпочитание на подемниците с възможност за повдигане на автомобила отвъд праговете.

Напрежението на повечето авто подемници е 380 V(трифазни), те трябва да се свържат към трифазна мрежа. Съществуват и модели, предназначени за захранване от мрежа с напрежение 220 V(монофазни), които са подходящи за малки частни работилници и гаражи. Предлагат се и комбинирани подемници, които могат да работят както от еднофазни, така и от трифазни мрежи.

 Изберете правилния модел на подемника за автомобили, като информация може да получите в описанието на продуктите.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!

Няма добавени продукти в тази категория.