Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Масларска техника

Масларска техника

Уредите за обработка на масло са незаменима част от оборудването на работилници и места за поддръжка на автомобили. С него можете лесно и бързо да източите старото масло от двигателя, да изчистите всички канали от него, за да запълните с ново. С тази машина сервизът може да предложи изключителна услуга за смяна на маслото.

Пневматични модели

Устройството за смяна на маслото се състои от резервоар за отработените масла, повдигателна вана, прозрачна предкамера и маркучи. Той работи като се свърже с пневматичната мрежа или компресор, което създава необходимото евакуационно налягане. Маслената помпа в края на маркуча трябва да е снабдена с подходяща пръчка за измерване, за да изсмучете маслото от двигателя или от скоростната кутия. Маслото може да бъде изсмукано или в специална предкамера или в резервоара за масло - в зависимост от това сферичният клапан е затворен или отворен. Устройството за събиране на масло позволява бързо обслужване на няколко машини - някои модели са оборудвани с колела за лесно движение по пода в сервиза. Не е нужно да чакате, докато маслото изтича естествено, а това понякога ускорява процеса на подмяна.

Резервоарът за събиране на маслото се напълва с използвано масло, тъй като автомобилите се обслужват и трябва да бъдат изпразнени. Това е направено лесно и се улеснява и от работата на пневматичната система. За тази цел маркучът за въздух се завинтва към горната част на резервоара и течността се отвежда от маркуча, монтиран отдолу. Такива инсталации изпълняват две задачи - източване на маслото от двигателя и изпомпване от резервоара за събиране на масло. Ако втората опция не е осигурена структурно, пневматичният модел е проектиран само за източване.

Ръчно изтичане на масло

Опростени модели с изпускателна фуния, не изискват връзка с пневматичната мрежа. Масленият колектор се довежда до отвора за изпускане на маслото от двигателя, в долната част е монтирана кофа за събиране на отпадъчно масло, а маслото се отстранява естествено. Това отнема повече време от работата с пневматични устройства. Но тази опция е икономична и може да се използва от любители в гаража.

Няма добавени продукти в тази категория.