Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Машини за монтаж и демонтаж на гуми

Машини за монтаж и демонтаж на гуми

Оборудването необходимо за смяна на гуми, поставяне или изваждане гума от джантите. Това оборудване е разделено, за товарни и пътнически автомобили. Широко използвано в автомобилни центрове, работилници и други подобни центрове. Местата за монтиране на гуми ви позволява да извършвате всички необходими операции, по-бързо и по-ефективно по време на сезонната смяна на гуми. Всичко това ще помогне да се увеличи качеството на автомобилната услуга.

Видовете гумомонтажни машини могат да се опишат:

Основна характеристика на полуавтоматичната смяна на гумите - операторът ще трябва да спусне рамото ръчно. За да завъртите масата за сглобяване, трябва да натиснете педала. По този начин, тази техника изисква от оператора по-сериозни физически усилия, отколкото автоматична машина за монтиране на гуми, това е най-забележимо, когато става дума за колела на камиони. На нея и спускането на рамото и въртенето на масата се дължи на пневматичното задвижване. Ето защо голям сервизен център, който също обслужва товарни автомобили, най-добре е автоматична машина за гуми на камиони: с оператор е по-лесно да се справят с притока на автомобили. Ако няма много клиенти за услугата, можете да си купите полуавтоматична машина заподмяна на гуми, защото цената е по-ниска.

Характеристиките на които трябва да се обърне внимание са:

Максималният диаметър и широчината на гумата- ако имате нужда от устройство за смяна на гуми за камиони, тази цифра трябва да надвишава 37 инча. За автомобилите са подходящи модели с максимален диаметър и ширина на колелото до 37 инча.

Към устройството за смяна на гуми има аксесоар, който позволява да се ускори процеса на монтиране на гуми с нисък профил, което допълнително опростява работата на оператора. Също така, използването му намалява риска от увреждане на гумата или джантата на колелото.

Налягане на въздуха - тази стойност трябва да бъде малко по-висока от налягането на компресора, към който трябва да се свърже машината за монтаж на гуми.

Преди да купите машина за смяна на гуми, определете какви автомобили са планирани да бъдат обслужвани в сервиза. Имайте предвид също, потока от превозни средства, които преминават през вашия гараж, тъй като нисък процент може да наклони везната в полза на полу-автоматична машина за смяна на гуми, автоматична, разбира се, ще се отплати, но това ще отнеме много повече време. Ако планирате сериозно разширяване на дейностите - тогава няма нужда да пестите и трябва да поръчате оборудване с капацитет.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!

Няма добавени продукти в тази категория.