Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Отвертки

Отвертки

Един от най-често използваните инструменти за използване както в строително-ремонтните дейности, така и у дома е отвертката.

Условно отвертките могат да бъдат разделени по тип: прави, кръстати. Те са широко използвани в ежедневието, строителството и индустрията за работа с различни крепежни елементи. В допълнение, отвертката е с най-простата структура тя представлява метален прът , от едната страна под определен слот(вид на накрайника), а другият е с удобна дръжка за предаване на движението.

Видове отвертки могат да се разделят по типът на слота:

Flat - един от най-често използваните видове, те се използват за монтаж и премахване на крепежни елементи с прав слот.

Phillips - се използва за завинтване и развиване на винтове с напречен слот(кръстата) и Posidrive.

Друг тип разделение е както следва:

 Диелектричната(изолирана) отвертка е най-добрият избор за електротехници и различни работни места в електрическата среда, специална компонентна гумирана дръжка ще помогне за намаляване на риска от токов удар.

Гъвкави - това са  условно инструменти със специален гъвкав накрайник, като отвертката може да се използва в трудно достъпни места.

Ударни отвертки- професионален инструмент, предназначен за работа с ръждясали или клеясали крепежни елементи, които не могат да бъдат извадени или развити със стандартен инструмент.

Комплекти отвертки - подходящи за употреба у дома, в работилницата и за ремонт на различни съоръжения.

Комбинирана отвертка - комплектът включва един инструмент с накрайници битове, чийто брой може да бъде няколко на брой. Те заемат малко място, но могат да заместят цялата кутия с отвертки.

Тестери и фазомери - професионални отвертки, които помагат да се определи наличието на ток в електрическата верига, да се намерят скрити кабели и т.н.

При избора на отвертка, преди всичко трябва да обърне внимание на размера на отвертката. Тя трябва да съответства на размерите на крепежните елементи, които се планират да бъдат извадени или поставени. Също важен е и материалът, от който се прави металната част на отвертката - по-добре е хром-ванадиевата стомана. Тя позволява да се направи инструмент наистина с трайни експлоатационни показатели. Освен това ще намерите и магнитни отвертки, с които може да работите без да се страхувате, че винтът ще падне и ще бъде трудно да се позиционира на накрайника.

Можете също така да изберете модел, подходящ за конкретни цели. Например, една отвертка с опция за удар ще ви помогне да развиете ръждясалия и окислени винтове.

За да се снабдите с отвертка с накрайници(битове) с подходящ размер или окомплектовка на атрактивна цена, достатъчно е просто да сте на правилното място което е тук.