Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Шестограми

Шестограми

Шестограмни ключета се използва за инсталиране и изваждане на болтове с шестоъгълен шлиц(имбус). Представлява метален профил с L-образна визия и шестоъгълен профил. Такъв ръчен инструмент намира приложение при обслужването на автомобили, сглобяването на мебели и други ремонтни дейности.

Можете да намерите разновидности на този инструмент, стандартния ключ както и с топка, разположена в края на инструмента. Този модел е удобен, ако е нужно да се работи под ъгъл (до 30 °).

Когато се избира шестограмен инструмент е нужно да се водите от това, с какъв тип накрайник е снабден този шестоъгълен ключ. Той може да бъде обикновен шестоъгълен слот или Torx, който също се нарича звезда.

От значение е да обърнете внимание на стоманата, от който е направен шестограма. По-подходящо е, ако е направен от хром ванадиева стомана, продуктите от този вид материал трудно се огъват при тежки натоварвания.

И, разбира се, трябва да знаете от кои размери от шестнадесетичния ключ имате нужда. защото само на око е трудно да се определи, ние препоръчваме да закупите набор от ключове, така че определено няма да се обърка с размера, и винаги ще има инструмент под ръка.