Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Съхраняване на инструменти

Съхраняване на инструменти

Съхраняването и прибирането на инструментите винаги е било от значение за всеки един автосервиз, показателно за всеки себеуважаващ се механик и определящо за реда във всяка една ремонтна база.

Във всички тези места за съхранение или транспортиране на крепежни елементи и инструменти се използват инструментални колички за превоз, куфари и шкафове за инструменти.

Основното предимство на инструменталните колички е тяхната мобилност и маневреност. Два чифта колела, едните от които са снабдени със спирачка, това им позволяват да се движат във всяка удобна посока. Благодарение на малките размери на количката може да бъде поставена на закрито, дори ако пространството е ограничено.

Куфарите за инструменти са подходящи за по-малко на брой инструменти и имат по-голяма мобилност. Могат добре да се организират и във всеки автомобил дори.

Шкафовете и работните маси са по-големи и заемат повече място в цеха, работилницата, автосервиза и са повече стационарни места за съхранение на инструменти.

При избора на колички за инструмент, трябва да обърнете внимание за наличието на ключалка, с която можете да заклювате всички чекмеджета. Освен това трябва да изберете количка или работна маса, куфар или шкаф с оптимален брой отделения за съхранение.