Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Клещи заголвачки изолирани 1000V

Клещи заголвачки изолирани 1000V

При работа с електрическо напрежение, свързване и ремонт на електрическо оборудване се използват диелектрически или както се наричат изолирани инструменти. Един електротехник работи с такъв инструмент, за да бъде сигурен в собствената си безопасност: дори когато се докосва с оголени части, изключва се токов удар.

Диелектричният професионален инструмент с изолиращи дръжки е специално направен за електрическа работа. За някои продукти например отвертки, изолацията идва към работната част. Когато върхът докосне оголени части, изключени са възможни наранявания, които застрашават потребителя. В допълнение, това покритие осигурява противоплъзгащ ефект и помага да се държи по-добре дръжката.

Такъв инструмент преминава през изпитване за токов срив и трябва да издържа на напрежение до 1000V. Това потвърждава неговото съответствие с международния електрически стандарт DIN EN 60900. При тестване на продукта се потапя в разтвор на електролит съгласно резистентност надхвърляща 10 пъти - стойността на напрежението като достига 10 000 Волта. В този случай, електроди на дръжката получават възможност за преминаване на ток. Ако токът не преминава, продуктът успешно е преминал теста. Препоръчва се обаче да използвате инструмент с напрежение не повече от 1000V. Това трябва да се отбележи VDE.

Показване:
Подреждане по:

Клещи заголващи 160мм, 1000V, TOPTUL DGBD2106

Клещи заголващи за кабели са инструмент който попада в арсенала на всеки майстор. Те ..

41.64 лв. без ДДС: 41.64 лв.